Igen furcsának tűnik, amikor azt halljuk hogy tűzzsonglőrök műsor nélkül szerepelnek egy rendezvényen. Pedig ez nem is egy légből kapott ötlet vagy frázis. Hiszen attól még hogy előadnak a tűztáncosok, nem  jelenti azt feltétlen, hogy koreografált produkcióról van szó. A műsor fogalma pedig a legtöbbünk fejében magában foglal egyfajta tervezettséget, vonultat fel.

Számos előnye van az ilyen rendezvényeknek.

Ilyen szolgáltatásnak pedig a vendégváró tűzzsonglőr vagy vendég üdvözlő tűztáncos műsorokat nevezhetjük. Hiszen, ezen produkció alatt nem színpadi koreografált előadást láthat a közönség. Hanem a rendezvény területén elszórtan, mint mozgó szobrok, művészeti alkotás látványához hasonló módon láthatóak a táncosok és azok megbéklyózott lángjaik. 

A show műsor típusoknál az a cél, hogy a közönséget leültessük és az elejétől végéig egy műsorszámot tárjunk eléjük. A vendégváró műsoroknál az elérni kívánt hatás épp ellenkező. A cél maga a látvány átadása, de csak egy röpke pillanat erejéig, egy sétával töltött percig legyen részese az előadóművészetnek a rendezvény látogatója, majd haladjon tovább a fő műsorszám felé, amiért a rendezvényre érkezett.