Skip to content

Biztonság a tűzzsonglőrködés körül

A tűzzsonglőr műsorok valóban nem veszélytelenek. Ennek ellenkezőjét badarság lenne állítani. Nagyon fontos kérdés tehát a biztonság a tűzzsonglőrködés körül mind a rendezvény területén, mind a show műsor alatt. Éppen ezért kell profikra bíznia rendezvényét, közönségét és önmagát is. Profizmus saját véleményünk szerint a tapasztalatra alapozható, tehát a munkaterületen eltöltött idő arányában határozható meg. A jó tűzzsonglőrök kiválasztásához itt olvasható egy cikk.

A kérdéses biztonság a tűzzsonglőrködés körül

Amennyiben pedig megtalálta a megfelelő és egyben az ön számára elég precíz, odafigyelő tűztáncos csoportot, akkor is valószínűsíthetően a használt gyújtó folyadék miatt további kétségei merülnek fel a biztonság szempontjából. Ne aggódjon! A hazai tűzzsonglőrök grillgyújtó folyadékot, vagyis petróleum származékot használnak műsoraik bemutatásához. Bár gyúlékony anyagról van szó, mégsem gázolaj vagy alkohol veszélyességű ez a termék. Nem véletlenül választotta ez a sok száz éves iparág a fentebb már említett anyagot közvetlen testközelségből. 

Létezik olyan pillanat, amikor spontán tűztánc műsor látható, melynek a cikkéből kiderülhet, hogy nem is olyan szedett-vedett egy-egy ilyen előadás. Mivel a művészet kategóriájába tartoznak a tűzzsonglőr műsorok, így hát nem kell túl sok matematikai képlelet megoldani ahhoz, hogy rájöjjünk arra, könnyedén elhet a rögtönzés megadott keretek között a kultúrális látvány műsor alapja.

Biztonság a tűzzsonglőrködés körül

Összegezve, a biztonságot sosem szabad elfelejteni és törekedni kell annak megóvására, mind a megrendelőnek mind a szolgáltatónak egyaránt. De mégis megfelelő előkészületekkel, alapossággal – a kapkodás helyett – higgadt előkészületeknek köszönhetően minimalizálható a tapasztalt tűzzsonglőrök számára ez a veszélyforrás.

A szakma szépségét pontosan az adja, ami a vele járú veszélyét is. Hiszen ebben az esetben a tűz maga a látványelem, a művészeti megoldás ahol a láng az a festék, a tűzzsonglőr az ecset, és a show műsor nem más mint maga a festmény. Mindezek mellett nehéz kijelenteni egyértelműen a jó és rossz fogalmát a show műsorokon belül (is).

Azonnali árajánlat honlapunkon keresztül tűzzsonglőr műsorokra

Kérjen árajánlatot most!