Biztonság a tűzzsonglőrködés körül

Biztonság a tűzzsonglőrködés körül

A tűzzsonglőr műsorok valóban nem veszélytelenek. Ennek ellenkezőjét badarság lenne állítani. Éppen ezért kell profikra bíznia rendezvényét, közönségét és önmagát is. Profizmus saját véleményünk szerint a tapasztalatra alapozható, tehát a munkaterületen eltöltött idő arányában határozható meg. A jó tűzzsonglőrök kiválasztásához itt olvasható egy cikk.

Amennyiben pedig megtalálta a megfelelő és egyben az ön számára elég precíz, odafigyelő tűztáncos csoportot, akkor is valószínűsíthetően a használt gyújtó folyadék miatt további kétségei merülnek fel a biztonság szempontjából. Ne aggódjon! A hazai tűzzsonglőrök grillgyújtó folyadékot, vagyis petróleum származékot használnak műsoraik bemutatásához. Bár gyúlékony anyagról van szó, mégsem gázolaj vagy alkohol veszélyességű ez a termék. Nem véletlenül választotta ez a sok száz éves iparág a fentebb már említett anyagot közvetlen testközelségből. 

Amikor spontán műsor látható.

Összegezve, a biztonságot sosem szabad elfelejteni és törekedni kell annak megóvására, mind a megrendelőnek mind a szolgáltatónak egyaránt. De mégis megfelelő előkészületekkel, alapossággal – a kapkodás helyett – higgadt előkészületeknek köszönhetően minimalizálható a tapasztalt tűzzsonglőrök számára ez a veszélyforrás.