Skip to content

Tűzzsonglőr tények

Sok mindent el lehet mondani a tűzzsonglőrködésről, hiszen ez is egy művészeti ág. Mégis tudunk felhozni pár valóban jelentős „tűzzsonglőr tények” listáját, mely erre a fajta show műsorra oly jellemző. 

Arról itt olvashat, hogy milyen biztonsági problémákat kell megoldani a tűzzsonglőr műsorok kapcsán. A cikk olvasását követően nem lesz kétsége, hogy mégsem olyan veszélyes ez a szakma / show műsor, mint azt elsőre hinné.

Tűzzsonglőr tények

1. Tűzzsonglőr Tény

Minthogy a tűzzsonglőrök a tűzzel játszanak, a fény irányítása művészetük tárgya. Így feltételezhető, hogy sötétségre van szükség a showműsor bemutatásához. Ez megoldható zárt térben is, hiszen az besötétíthető teljes mértékben. Továbbá kültérben az évszaknak megfelelő sötétedést követően, bármikor előadható ez a gyönyörű pajkossággal mozgó lángokból álló, fénnyel előadott művészeti kreálmány.

2. Tűzzsonglőr Tény

Ahogy a színházi előadások, úgy a tűztánc műsorok is művészeti kategóriába illők. Tehát ennek megfelelően kell elképzelni a műsor jellegét. Van eleje és vége, zenei aláfestés, koreográfia, szereplők és mellékszereplők (ez esetben nem más mint maga a tűz a mellékszereplő). Továbbá íve van a tűzzsonglőr előadásnak, mely a színpadon jól ismert elemeket kell hogy tartalmazza.

Azonnali árajánlat honlapunkon keresztül tűzzsonglőr műsorokra

Kérjen árajánlatot most!

3. Tűzzsonglőr Tény

A tűzzsonglőrök előadóművészek. Ennek megfelelően az esetek többségében ők maguk találják ki az előadás tartalmát, amit később elő adnak a nagyközönség számára. Így hát tekintsünk művészeti alkotásként minden egyes tűztánc produkcióra.

4. Tűzzsonglőr Tény

A tűz még korunkban is egy veszélyes természeti elem, tehát biztonsággal kell kezelni. Ez értendő úgy, hogy megfelelő biztonsági előkészületekre van szükség a showműsor megkezdése előtt. Illetve a produkció ideje alatt is további biztonsági óvintézkedéseket szükséges tenni mind a szervezőnek, mind az előadó művészeknek. Természetesen a nézőközönség is legyen tekintettel a tűz veszélyeire, így teljes mértékben megakadályozható bármilyen baleset.

5. Tűzzsonglőr Tény

A tűztánc előadások – mint minden műsor – véges idővel kell, hogy rendelkezzen. Méghozzá a kulturális szokásoknak és pszichológiai ajánlásoknak megfelelően. Korunkban a 20-25 perces előadások a megszokottak és elvártak. Ennek első számú oka pedig az, hogy körülbelül 20 percig tudja teljes mértékben lefoglalni a közönség figyelmét ez az előadás kategória. Így pedig nem érdemes ennél hosszabb show műsort rendelnie a szervezőknek, hiszen a közönség figyelmét elvesztve, csak pénzt dobd ki az ablakon, hogyha egy ilyen nívójú show műsort kér számukra az ajánlottnál sokkal hosszabb időtartamban.

Tűzzsonglőr tények összefoglalva

Mindig vannak sarkalatos pontok, melyeket tény szerűen meg lehet állapítani. Természetesen ezeket a pontokat további alapontokra lehet bontani, mégis egy ilyen hosszúságá írás keretei között erős táptalajt adnak a kedves olvasó megértéséhez és gondolkodásmódjának segítéséhez a tűzzsonglőrökről.