Tűzzsonglőr tények

Tűzzsonglőr tények

Sok mindent el lehet mondani a tűzzsonglőrködésről, hiszen ez is egy művészeti ág. Mégis tudunk felhozni pár valóban jelentős tényt, mely a tűzzsonglőrködéssel kapcsolatos. 

Minden szabályt tartsuk be.

1. Tűzzsonglőr Tény

Minthogy a tűzzsonglőrök a tűzzel játszanak, a fény irányítása művészetük tárgya. Így feltételezhető, hogy sötétségre van szükség a showműsor bemutatásához. Ez megoldható zárt térben is, hiszen az besötétíthető teljes mértékben. Továbbá kültérben az évszaknak megfelelő sötétedést követően, bármikor előadható ez a gyönyörű pajkossággal mozgó lángokból álló, fénnyel előadott művészeti kreálmány.

2. Tűzzsonglőr Tény

Ahogy a színházi előadások, úgy a tűztánc műsorok is művészeti kategóriába illők. Tehát ennek megfelelően kell elképzelni a műsor jellegét. Van eleje és vége, zenei aláfestés, koreográfia, szereplők és mellékszereplők (ez esetben nem más mint maga a tűz a mellékszereplő). Továbbá íve van a tűzzsonglőr előadásnak, mely a színpadon jól ismert elemeket kell hogy tartalmazza.

3. Tűzzsonglőr Tény

A tűzzsonglőrök előadóművészek. Ennek megfelelően az esetek többségében ők maguk találják ki az előadás tartalmát, amit később elő adnak a nagyközönség számára. Így hát tekintsünk művészeti alkotásként minden egyes tűztánc produkcióra.

4. Tűzzsonglőr Tény

A tűz még korunkban is egy veszélyes természeti elem, tehát biztonsággal kell kezelni. Ez értendő úgy, hogy megfelelő biztonsági előkészületekre van szükség a showműsor megkezdése előtt. Illetve a produkció ideje alatt is további biztonsági óvintézkedéseket szükséges tenni mind a szervezőnek, mind az előadó művészeknek. Természetesen a nézőközönség is legyen tekintettel a tűz veszélyeire, így teljes mértékben megakadályozható bármilyen baleset.

5. Tűzzsonglőr Tény

A tűztánc előadások – mint minden műsor – véges idővel kell, hogy rendelkezzen. Méghozzá a kulturális szokásoknak és pszichológiai ajánlásoknak megfelelően. Korunkban a 20-25 perces előadások a megszokottak és elvártak. Ennek első számú oka pedig az, hogy körülbelül 20 percig tudja teljes mértékben lefoglalni a közönség figyelmét ez az előadás kategória. Így pedig nem érdemes ennél hosszabb show műsort rendelnie a szervezőknek, hiszen a közönség figyelmét elvesztve, csak pénzt dobd ki az ablakon, hogyha egy ilyen nívójú show műsort kér számukra az ajánlottnál sokkal hosszabb időtartamban.